Monestir de Santa Maria de Vallbona

Discerniment Vocacional

Què és ser monja?

El compromís de viure en una comunitat dóna un caire peculiar a la vida monàstica. La monja es compromet a seguir Crist en una comunitat concreta, en un monestir determinat, en un estil de vida específic, i es lliga per vida amb unes germanes amb les quals haurà de compartir-ho tot. L’estabilitat és font de fecunditat espiritual i és també allò que converteix la comunitat monàstica en una família on les relacions interpersonals són estables i es fonamenten en un amor sincer.

Discerniment Vocacional

"Mestre, on viviu?" "Vine i ho veuràs" (Jo 1:39)

Les noies que desitgen formar part de la comunitat passen un temps de pregària i de convivència amb la comunitat, per discernir l’autenticitat de la crida.
Un cop fet aquest discerniment són acceptades com a Postulant i un temps més tard començaran el Noviciat que és una època de prova en el qual les noies, amb l’ajuda d’una monja experimentada -la mestra de novícies-, han d’anar-se integrant en la comunitat i veure si la seva manera de ser s’adiu amb aquest estil de vida i amb el tarannà de la comunitat. Per altra banda, és un temps fort de formació. Durant aquest temps de noviciat aprenen a viure com a monges en la pregària, el treball i la convivència fraterna.
El Juniorat és el període de tres a nou anys que comprèn des de l’emissió dels vots simples fins a la professió dels vots solemnes. Continua la formació -bàsicament bíblica i teològica- però és el moment de la progressiva integració en la comunitat. En la professió solemne la noia rebrà la cogulla, signe de la seva consagració total i definitiva a Déu, i entrarà a formar part de la comunitat d’una manera plena.
Les noies que vulguin conèixer la vida monàstica poden demanar informació al tel.
(973) 33.02.66 o Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Monestir de Santa Maria de Vallbona © 2013

Top Desktop version